Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

O2 | October 29, 2020

Scroll to top

Top

Eigenaars Liereman betrekken

Eigenaars Liereman betrekken
Danny Venus

‘Landschap de Liereman en omgeving’ is een bijzondere plek. Dit uitgestrekte gebied ligt in het noorden van de provincie Antwerpen, ergens tussen Oud-Turnhout, Arendonk en Ravels. Bijzonder? Zeker, want hier vindt u het beste van wat de Kempense streek te bieden heeft: heide, vennen, bossen, … en daarrond vruchtbare landbouwgronden. Samen met de ongeveer 1.000 eigenaars van gronden in het gebied werkt VLM een natuurinrichtingsproject uit. En daarvoor deed men beroep op O2..

Enkele jaren geleden besloot de Vlaamse regering om deze plek extra aandacht te geven. De natuur krijgt een duwtje in de rug, de landbouw bestaanszekerheid en bezoekers worden uitgenodigd om dit gebied beter te leren kennen. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) kreeg de opdracht om uit te zoeken hoe dit het best gebeurt.

Hoe ‘Landschap de Liereman en omgeving’ er in de toekomst zal uitzien, is op dit moment nog niet duidelijk. Want voor dit beslist wordt, wil VLM onder meer de mening van de eigenaars horen. Geen eenvoudige opdracht, daar zijn we ons van bewust. Onvoorbereid deze uitdaging aangaan is geen optie. Niet voor VLM, maar ook niet voor de vele eigenaars.

Wie wil deelnemen aan de workshops moet ook enquête invullen. Dat is de deal!

Workshops waarbij in kleine groepen wordt gedialogeerd zijn een must. Maar om eigenaars én VLM voldoende voor te bereiden, wordt vooraf een internetbevraging afgenomen. Wie wil deelnemen aan de workshops moet ook enquête invullen. Dat is de deal! Waarom? Eigenaars kunnen in alle rust hun mening vormen en de VLM kan beter tegemoet komen aan de verschillende belangen. Voordeel voor O2? Door meningen in kaart te brengen, objectiveer je ze. Deze ‘objectieve’ resultaten van de bevraging zijn het vertrekpunt voor de workshops. Een prima start voor een breed gedragen toekomstvisie.