Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

O2 | October 29, 2020

Scroll to top

Top

Welkom thuis!

Welkom thuis!
Ward Deneckere

“Welkom thuis!” … dit zijn de twee eerste woorden van de nieuwe brochure, die de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak te Ieper, aan elke huurder van een sociale woning bezorgt. Deze onderhoudsgids voor de huurwoning is het ‘rode boekje’ of de ‘bijbel’ voor elke bewoner. Want een woning moet onderhouden en af en toe hersteld worden. Voor de realisatie van de brochure riep Ons Onderdak de hulp in van O2.
Het resultaat is niet alleen ons werk. Ook de huurders werden betrokken bij het bepalen van de inhoud. Alle huurders kregen een korte enquête in de bus en een leesgroep zorgde voor de kritische reflectie op de inhoud en de vorm van de brochure.

Bij de redactie van de brochure werd bijzondere aandacht besteed aan eenvoudig taalgebruik.

Bij de redactie van de brochure werd bijzondere aandacht besteed aan eenvoudig taalgebruik. En de vormgeving past volledig in de nieuwe huisstijl van Ons Onderdak.
Een nieuwe huurdersmap is de kers op de taart. Hierin kunnen de huurders de brochure opbergen. Maar ook het huurcontract, de plaatsbeschrijving, een ‘nuttige adressen’-lijst, … krijgen hierin een plaatsje. De vraag ‘Waar heb ik dat document ook alweer opgeborgen?’, behoort voortaan tot het verleden.