Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

O2 | October 28, 2020

Scroll to top

Top

Sociale huurders denken mee

Sociale huurders denken mee
Danny Venus

Sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak uit Ieper verhuurt een 1.300-tal woningen. Een behoorlijk indrukwekkend cijfer. Dat niet elke bewoner weet hoe hij zijn woning in topvorm houdt, is een open deur intrappen. Daarom krijgt elke huurder bij de ondertekening van het huurcontract de Ziezo-brochure met allerlei tips toegestopt. Ons Onderdak vroeg zich af of deze ‘Ziezo’-brochure handig gevonden wordt, en of de brochure beter kan. Hierop een antwoord vinden werd de opdracht van O2.

Onze opdrachtgever was van bij de start heel duidelijk: het moest een kort traject worden en alle huurders moesten de kans krijgen om hun mening te geven. Daarom koos O2 voor een zeer laagdrempelig traject in drie stappen. Eerst krijgen alle huurders een kleine folder in de bus. Daarbij hoort een antwoordkaart met vijf concrete vragen. Hierop antwoorden neemt slechts een tweetal minuten in beslag. En terugsturen is ook al super eenvoudig, frankeren is niet nodig.

Het moest een kort traject worden en alle huurders moesten de kans krijgen om hun mening te geven.

Tijdens de tweede stap zitten we samen met een kleine groep huurders. Door middel van dialoog en enkele praktische proeven zoeken we samen met hen uit hoe we de Ziezo-brochure beter kunnen maken. Op basis van al deze ervaringen gaat O2 uiteindelijk aan de slag om de brochure waar nodig bij te sturen. Kort en krachtig dus, zoals gevraagd.