Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

O2 | October 28, 2020

Scroll to top

Top

Participatie bij windmolenproject

Participatie bij windmolenproject
Danny Venus

In Vlaanderen moeten er tegen 2020 bijna driehonderd windmolens bijkomen, zo besliste de Vlaamse regering. Waarom? Omdat we alleen zo in de toekomst voldoende elektriciteit kunnen maken zonder het milieu te belasten en de aarde verder op te warmen.

EDF Luminus wil meer hernieuwbare energie produceren. Daarom is dit bedrijf voortdurend op zoek naar geschikte plekken om windmolens te bouwen. Het bedrijventerrein Geel West is alvast een prima locatie. En die plannen stelde het bedrijf voor tijdens een infomarkt voor buurtbewoners.

O2 ondersteunt EDF Luminus bij het communicatie- en participatietraject

Maar daar blijft het niet bij: als de windmolens er effectief komen, dan wil EDF Luminus dat dit ten goede komt van de mensen in Stelen en Punt. Dit doet het bedrijf door kosteloos enkele grote energieprojecten te realiseren waar de buurt de komende jaren zal kunnen van genieten. Welke projecten? Dit zal EDF Luminus niet zelf bepalen. Daarover krijgen alle mensen uit de buurt het laatste woord. Wat de keuzemogelijkheden zijn, kwamen de buurtbewoners te weten tijdens een infomarkt. En omdat veel mensen benieuwd zijn naar hoe een windmolen werkt en vooral, naar hoe zo’n installatie er aan de binnenkant uitziet, combineerden we de infomarkt met een bezoek aan een windmolen. Benieuwd hoe alles is verlopen? Nog even geduld, het participatietraject is nog volop bezig. Bij de volgende stap maken de buurtbewoners een keuze welke energieprojecten ze verkiezen voor hun buurt.