Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

O2 | July 7, 2020

Scroll to top

Top

Op dialoogcafé in Tremelo

Op dialoogcafé in Tremelo
Ward Deneckere

Tot voor enkele maanden kenden wij Tremelo enkel via pater Damiaan. Daar is ondertussen – dankzij de intercommunale Interleuven – verandering in gekomen. Mensen van de intercommunale vroegen O2 om hen te ondersteunen bij de communicatie van het project Kalvenne, een nog te ontwikkelen woonuitbreidingsgebied nabij de kern van Tremelo. Fijn! Maar wat heeft dit nu met een café te maken?

Eigenlijk gaat het over een participatief traject rond de concrete invulling van Kalvenne. Alle gemeentelijke adviesraden werden uitgenodigd om mee na te denken over de toekomst van het gebied. We bezorgden hen een huistaak met concrete vragen. En vertegenwoordigers van de adviesraden werden uitgenodigd naar een ‘opdrachtencafé’ waar ze de nodige uitleg kregen.

Een goede voorbereiding is de helft van het werk: gemeentelijke adviesraden kregen een huistaak mee.

En het projectcafé? Dit was er voor de eigenaars van gronden in Kalvenne en de omwonenden van het gebied. Op een zaterdagmorgen – met koffie en koeken – gingen ze in dialoog met elkaar en met het gemeentebestuur over de eerste toekomstscenario’s voor het gebied.