Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

O2 | November 23, 2020

Scroll to top

Top

Inwoners geven bufferzones vorm

Inwoners geven bufferzones vorm
Ward Deneckere

De Vlaamse overheid besliste jaren terug om de haven van Zeebrugge verder te laten groeien. Een economisch verhaal met een belangrijke impact op de leefkwaliteit van enkele havendorpen, zoals Zwankendamme er één van is.
De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) kreeg de opdracht om er bufferzones in te richten. VLM koos voor een doorgedregen co-creatieproces met de inwoners. O2 bedacht de werkvorm en begeleidt VLM achter de schermen.

‘Rondom Zwankendamme’ is de naam van het project van VLM om samen met de inwoners enkele bufferzones rondom het dorp vorm te geven. Ze zullen het dorp afschermen van de haven en de nieuwe haveninfrastructuren.

VLM koos voor een doorgedregen co-creatieproces met de inwoners. O2 bedacht de werkvorm en begeleidt VLM achter de schermen.

O2 ontwikkelde onder meer ‘de Ronde Tafel’. Hierbij werken telkens een 10-tal inwoners een ontwerpschets uit voor de verschillende bufferzones. Een plattegrond en een 30-tal pionnen is hun werkmateriaal. Vorige week vond de eerste Ronde Tafel plaats. De tafel was niet echt rond, maar voor de rest verliep alles naar wens.

Meer informatie over het project is te vinden op de projectwebsite van Rondom Zwankendamme:

rondomzwankendamme.be