Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

O2 | November 23, 2020

Scroll to top

Top

Illustrator en gespreksleider, een mooi duo

Illustrator en gespreksleider, een mooi duo
Ward Deneckere

Praten met een groep betrokkenen over de toekomstige invulling van een bepaald gebied … hoe zorg je ervoor dat dit niet blijft hangen bij enkele onsamenhangende ideeën? Dit is de uitdaging waar we mee te maken krijgen als co-creatie centraal staat.

Wij hebben alvast een werkvorm gevonden die heel mooie resultaten oplevert. Ons recept? Sluit een adviseur van O2 (met jarenlange ervaring als gespreksleider) samen met onze huisillustrator Alexander op in een, liefst gezellige, ruimte. Zorg voor een scherm, een portable met tekenprogramma’s en een beamer. Geef hen een plattegrond van het gebied en een concrete opdrachtomschrijving. Voeg daarbij nog een 15-tal betrokkenen (van welke pluimage ook!). En kruid het geheel met een lekker streekbiertje en hartig hapje. Na een tweetal uur mag je de deur weer openen en het resultaat aanschouwen … je zal versteld staan van het resultaat.

Deze methodiek hebben we negen avonden lang toegepast bij een opdracht voor VLM in de gemeente Dudzele. Met inwoners moest nagedacht worden over de invulling van een buffergebied. Klik hier om zelf te zien tot welk resultaat dit kan leiden.

PS: zoals in elk goed kookprogramma lijkt alles zeer eenvoudig. Maar ook hier is natuurlijk een goede voorbereiding de helft van het werk.