Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

O2 | September 29, 2020

Scroll to top

Top

Samen nadenken over de toekomst

Samen nadenken over de toekomst
Ward Deneckere

Dat Heuvelland over heel wat troeven beschikt, is een open deur intrappen. Open ruimte, een rijk verenigingsleven, mooie dorpen, … deze rijkdom wordt tot ver buiten de gemeente gesmaakt. En misschien zelfs té veel gesmaakt. O2 gaf ‘Bergen in Beweging’ vorm, een manier om na te denken over de toekomst van dit prachtig landschap.

Hoeveel mensen hebben al niet geprobeerd om de kasseien van de Kemmelberg op te fietsen? En het aantal wandelaars is ontelbaar. Er zijn ook de grote evenementen die massa’s mensen op de been brengen zoals Gent-Wevelgem en Dranouter Festival. Allemaal in ons Heuvelland.

Het gemeentebestuur wordt geconfronteerd met voorstellen, van zowel de hogere overheden als van de eigen bewoners, om nog verder te gaan. Samen met de Vlaamse overheid, de provincie West-Vlaanderen en het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels werkt de gemeente aan een visie voor het gebied tussen de Kemmelberg en de Scherpenberg.

“Met ‘Bergen in Beweging worden ook de bewoners betrokken bij het debat.”

Hier komt O2 op de proppen. We organiseerden een info- en denkmoment met de bewoners en een rondrit door het gebied met het schepencollege en de betrokken ambtenaren. Een extra katern in het gemeentelijk infoblad en een rubriek op de website van de gemeente zorgden ervoor dat iedereen met kennis van zaken kon deelnemen aan het debat.